Over mij

Naam: Sarah Klein

Studies: Logopedie (verkort, cum laude afgerond), Logopediewetenschap (MSc, cum laude afgerond), Taal- en Cultuurstudies (BA, cum laude afgerond)

Universiteit Utrecht (UU) en Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

 

Ik heb een grote interesse in vrijwel alles wat met het fenomeen taal te maken heeft.

 

Tijdens mijn studie Taal- en Cultuurstudies (UU) bestudeerde ik taal op het niveau van haar opbouw, functie, verwerking en de manier waarop de mens taal aanleert.Met name de fysiologische processen die bij het produceren van en het luisteren naar taal komen kijken, en de dingen die daarbij mis kunnen gaan, wisten me te boeien. Vandaar dat ik mij steeds meer begon te specialiseren in het onderwerp taal- en spraakstoornissen. De Masteropleiding Clinical Language Speech and Hearing Sciences (Logopediewetenschap) was daarom een logisch vervolg op mijn taalwetenschappelijk Bacheloropleiding. Nadat ik deze Master had afgerond, kwam ik tot de conclusie dat ik de theorie ook graag in de praktijk zou willen gebruiken. Vandaar dat ik de HBO opleiding Logopedie ben gaan volgen. Na die opleiding ben ik aan het werk gegaan als logopediste in een allround logopediepraktijk. Drie jaar later had ik het gevoel dat mijn basis als logopediste was gelegd en was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond ik bij Koninklijke Kentalis. Hier ben ik verantwoordelijk voor de behandeling van kinderen (6–16jr) die dreigen vast te lopen in hun communicatieve ontwikkeling. Ik ben betrokken bij een groep waar Naschoolse Groepsbehandeling (NGB) wordt geboden aan kinderen met bijvoorbeeld ASS, TOS of ADHD. Mijn werkzaamheden: observatie, onderzoek, diagnostiek; ondersteunen en behandelen in de sociale interactie; groepsbehandeling mede vorm en inhoud geven door o.a. groepsgesprekken en communicatie in de sociale context; individuele behandeling; in kaart brengen van sensorische informatieverwerking.

Taal weet mij bovendien ook naast mijn studie te boeien. Zo vind ik het leuk om gedichten en kinderverhaaltjes te schrijven. De kinderverhalen vul ik vervolgens graag aan met zelfgemaakte illustraties (zie 'mijn websites' en 'illustraties').

• By Sarah Klein © 2014 •